Yoga voor beginners

NIEUWE BEGINNERSLESSEN VANAF DINSDAG 6 SEPTEMBER 2022 (om 20 u)

Vanwege corona laten we maar een beperkt aantal mensen starten, zodat we veilig kunnen trainen.G elieve je zo snel mogelijk in te schrijven om je plaats te verzekeren: bel me of stuur een sms naar mijn nummer: 0499 18 28 87. We werken met een reeks van 8 beginnerslessen. Daarna kan je invloeien in de Niveau 1 lessen.

Geen probleem als je een aantal lessen niet kan bijwonen. Je kan drie beurten later opnemen in de niveau 1 lessen of de vervolg beginnerslessen. Die beurten blijven zowiezo geldig tot eind december 2022.

Indien de dinsdag niet past voor jou kan je rechtstreeks invloeien in de Niveau 1 lessen op maandag en donderdag. Veel mensen doen dat.

Om je plaats te reserveren gelieve 80 euro te storten op de rekening van de yogastudio (BE68 7370 3803 2834) met vermelding van je naam en ‘beginnerslessen 2022’. Eenmaal de lessen begonnen zijn wordt het lesgeld niet terug gestort.

Alvast van harte welkom!

De lessen yoga voor beginners zijn voor mensen die:

  • Diepgaand willen ontspannen na een stresserende dag of week
  • Nek-, knie-, rug-, schouder, en heuppijnen op een gestructureerde en efficiënte manier willen leren aanpakken of voorkomen
  • De basisprincipes van yoga op hun eigen tempo en op een ontspannen manier onder de knie wensen te krijgen

Deze lessen zijn geschikt voor alle personen, ongeacht de leeftijd of fysieke conditie. De yogaleraar voorziet varianten van alle houdingen zodat die voor iedereen toegankelijk worden.

In de yogastudio is er allerlei yogamateriaal (riemen, stoelen, blokken, kussens,…) aanwezig die deze aanpassingen mogelijk en efficiënt maken. U kan dit materiaal gratis gebruiken.

ico-front-pose-seating

yogahoudingen

U zal een reeks âsanas (= yogahoudingen) aangeleerd worden die het lichaam op een zachte manier rekken, toelaten te ontspannen, en die het lichaam stap voor stap zullen openen. Gaandeweg zal u deze âsanas leren combineren met de correcte ademhaling, die een grote rol speelt bij het ontwikkelen van de ontspanning.

ico-woodstones

Fysieke klachten

Je leert de belangrijkste spiergroepen kennen en ontwikkelen. Je leert je skelet, spierstelsel en gewrichten op een juiste manier te gebruiken zodat je kracht en flexibiliteit ontwikkelt. Je wordt je bewust van ogenschijnlijk onschuldige verkeerde lichaamsposities tijdens de dag die echter druk leggen op gewrichten of op gebieden zoals de lage rug of nek, waardoor deze gebieden klachten ontwikkelen.

Er wordt veel aandacht besteed aan het vrijmaken en juist leren gebruiken van de schoudergewrichten en heupgewrichten, het vrijmaken van de wervelkolom en de juiste positionering ervan.

ico-stones

Stress

Het hoge werk- en leeftempo laat zich voelen. Veel mensen krijgen af te rekenen met een behoorlijke portie stress. De lessen yoga voor beginners reikt u een waaier van technieken aan om diepgaand te leren ontspannen. Ontspanning maakt integraal deel uit van elke yogatechniek, en kent haar hoogtepunt in de beoefening van yoga nidrâ, letterlijk ‘de yogaslaap’, een lange en diepgaand beleefde ontspanningsoefening.

Wanneer u de basisprincipes van yoga (âsana of yogahouding, prânâyâma of het onder controle brengen van de ademhaling, en ontspanningstechnieken) onder de knie heeft kunt u, indien u dit wenst, doorvloeien naar yoga niveau I. Indien u dit wenst kan u echter ook opnieuw de lessen yoga voor beginners volgen. U kunt hieromtrent gerust raad vragen aan de lesgever.

Volgen van de lessen yoga voor beginners

Neem contact op met de lesgever & we maken zo snel mogelijk een afspraak.