Yoga als beginner

Beginners kunnen invloeien in de lopende groepslessen Yoga Niveau 1, de lesgever houdt rekening met beginners in de lessen. Beginners zijn ook welkom in de privélessen Yoga.

Alvast van harte welkom!

De yogalessen zijn voor mensen die:

  • Diepgaand willen ontspannen na een stresserende dag of week
  • Nek-, knie-, rug-, schouder, en heuppijnen op een gestructureerde en efficiënte manier willen leren aanpakken of voorkomen
  • De basisprincipes van yoga op hun eigen tempo en op een ontspannen manier onder de knie wensen te krijgen

Deze lessen zijn geschikt voor de meeste personen, ongeacht de leeftijd of fysieke conditie. Contacteer de yogaleraar als u hierover vragen of twijfels hebt. De yogaleraar voorziet varianten van alle houdingen zodat die voor iedereen toegankelijk worden.

In de yogastudio is er allerlei yogamateriaal (riemen, stoelen, blokken, kussens,…) aanwezig die deze aanpassingen mogelijk en efficiënt maken. U kan dit materiaal gratis gebruiken.

ico-front-pose-seating

yogahoudingen

U zal een reeks âsanas (= yogahoudingen) aangeleerd worden die het lichaam op een zachte manier rekken, toelaten te ontspannen, en die het lichaam stap voor stap zullen openen. Gaandeweg zal u deze âsanas leren combineren met de correcte ademhaling, die een grote rol speelt bij het ontwikkelen van de ontspanning.

ico-woodstones

Fysieke klachten

Je leert de belangrijkste spiergroepen kennen en ontwikkelen. Je leert je skelet, spierstelsel en gewrichten op een juiste manier te gebruiken zodat je kracht en flexibiliteit ontwikkelt. Je wordt je bewust van ogenschijnlijk onschuldige verkeerde lichaamsposities tijdens de dag die echter druk leggen op gewrichten of op gebieden zoals de lage rug of nek, waardoor deze gebieden klachten ontwikkelen.

Er wordt veel aandacht besteed aan het vrijmaken en juist leren gebruiken van de schoudergewrichten en heupgewrichten, het vrijmaken van de wervelkolom en de juiste positionering ervan.

ico-stones

Stress

Het hoge werk- en leeftempo laat zich voelen. Veel mensen krijgen af te rekenen met een behoorlijke portie stress. De lessen yoga voor beginners reikt u een waaier van technieken aan om diepgaand te leren ontspannen. Ontspanning maakt integraal deel uit van elke yogatechniek, en kent haar hoogtepunt in de beoefening van yoga nidrâ, letterlijk ‘de yogaslaap’, een lange en diepgaand beleefde ontspanningsoefening.

Volgen van de yogalessen als beginner

Neem contact op met de lesgever & we maken zo snel mogelijk een afspraak.