Privé yogalessen

Privé yogalessen zijn een bijzondere gelegenheid om een persoonlijke beoefening te ontwikkelen. Deze lessen laten u toe de technieken en oefeningen tot in het detail te bestuderen en te beoefenen, in een les die volledig is afgestemd op uw eigen tempo.

De privéles wordt volledig afgestemd op uw persoonlijke behoeften en verwachtingen: van zachte, herstellende yoga tot doorgedreven hatha yogabeoefening.

Hier kan u een aantal mogelijkheden vinden:

ico-drop-bubble

Aanpakken van stress, burn-out & depressie

Filip heeft een jarenlange ervaring in het aanpakken van stress, burn-out en depressie via een wijde waaier van yogatechnieken.

U leert inzicht krijgen in een aantal oude negatieve mentale patronen (oa alles onder controle willen brengen, perfectionisme, onzekerheid, iedereen ter wille willen zijn, geen nee kunnen zeggen, zoeken naar erkenning,…) die vaak een rol spelen bij stress en burn-out. U leert die patronen zeer scherp ontleden en wegtrainen via oa mentale yogatechnieken, aangevuld met ontspanningstechnieken en ademhalingstechnieken. Veel aandacht wordt besteed aan het leren toepassen van die technieken in het dagdagelijkse leven, in allerlei omstandigheden en situaties.

ico-sideseat-pose

AANPAKKEN VAN FYSIEKE KLACHTEN

U leert chronische fysieke klachten (rugpijn, nekpijn – vaak gepaard met hoofdpijnen, oorsuizen,… – , kniepijn,…) aanpakken via fysieke yogatechnieken die in de privélessen volledig worden aangepast aan uw lichaam.

Uw lichaamshouding en fysieke patronen die heel vaak mede oorzaak zijn van de fysieke klachten worden grondig in beeld gebracht. U zal leren de fysieke probleemgebieden te ontlasten en de spiergroepen leren kennen en ontwikkelen die verbonden zijn met de fysieke klachten. U zal leren om uw lichaam op een correcte manier te gebruiken buiten de yogales in allerlei omstandigheden. De yogalessen zijn succesvol als uw fysieke klachten verdwijnen of in grote mate afnemen.

ico-duo-leaf

AANLEREN VAN ADEMBEHEERSING, ONTSPANNING & ONTWIKKELEN VAN ERNSTIGE MEDITATIEPRAKTIJK

Afhankelijk van uw persoonlijke doelen kan u het volgende leren:

  • Grondige beheersing van de ademhaling: de ademhaling heeft een enorme impact op de geest. Via een brede waaier van ademtechnieken leert u uw ademhalingssysteem volledig beheersen en leert u via de adem een diepgaande en duidelijk voelbare invloed uitoefenen op de geest. De Yogasutra, een ongeveer 2000 jaar oude basistekst van de klassieke yoga, drukte dit op kernachtige wijze uit: “adembeheersing maakt de geest klaar voor concentratie en meditatie”.
  • Leren ontspannen: vaak zijn we het slachtoffer van een te actieve denkende geest, waarvan de “uit-knop” soms zeer moeilijk te vinden is. U leert op gestructureerde wijze uw geest over te brengen van het denkend geest-spectrum naar een diep ontspannen en restoratief gewaarzijns-spectrum. Ook zeer interessant voor mensen die heel moeilijk in slaap kunnen vallen en vaak ’s nachts uren wakker liggen.
  • Ontwikkelen van een ernstige meditatiepraktijk: u leert stap voor stap dieper doordringen in de diepzee van uw eigen bewustzijn en leert verschillende yogische mentale staten verkennen. Eén van de doelen van meditatie die de Yogasutra beschrijft is: “Yoga is het laten stilvallen van de wervelingen van de geest. Dan kan een mens rusten diep in z’n eigen bewustzijnskern”.
ico-front-pose-seating

GRONDIGE FYSIEKE TRAINING VAN UW LICHAAM VIA YOGAHOUDINGEN

U leert uw eigen lichaam zeer grondig kennen. U leert de belangrijkste spiergroepen kennen en u leert deze via de yogahoudingen te ontwikkelen op zo’n manier dat het geheel van uw skelet, spieren, gewrichten,… optimaal functioneert. Afhankelijk van uw voorkeur en persoonlijke doelen kunnen we de klemtoon leggen op verschillende yogastijlen en diverse manieren van uitvoeren van de houdingen.

ico-learning

COMPLETE YOGATRAINING

Het geheel van de yoga wordt grondig bestudeerd en beoefend: yogahoudingen, ademtechnieken, mentale yogatechnieken, ontspanning en meditatie. U kiest zelf waar u de klemtonen legt.

ico-flower-stones

individuele klank sessie

In deze sessie weerklinken allerlei instrumenten die speciaal ontwikkeld zijn om ontspanning en een restoratieve werking op te wekken.

U zal merken dat de klanken van deze instrumenten het proces van diep te ontspannen enorm helpen. De stilte na het weerklinken van het klanktapijt is een zeer belangrijk moment. Het is heel gemakkelijk om op die ogenblikken zeer diep in ontspanning en meditatie te gaan.

Naarmate je de effecten van de verschillende instrumenten op je bewustzijn leert kennen kan je zelf kiezen welke instrumenten en klanken je aan bod wilt laten komen in je individuele sessie.

Volgen van privé yogalessen

Neem contact op met de lesgever & we maken zo snel mogelijk een afspraak.